Tuesday, 23 October 2012

ESP - Makanan Kesihatan Yang Mempunyai Index Glisemik Rendah
Tahukah anda bahawa ESP Shaklee adalah antara makanan yang mempunyai indeks glisemik yang rendah? Apakah indeks glisemik??

 

Indeks glisemik:

Indeks glisemik adalah indeks pengukuran mengenai kesan makanan yang mengandungi karbohidrat ke atas paras gkukosa darah.

 

Siapa yang memerlukan indeks glisemik yang rendah?

1. Pesakit diabetes

2. Orang yang ingin berdiet

3. Orang yang mempunyai tahap kolesterol yang tinggi

 

Maanfaat indeks glisemik rendah:

 

1. Mencegah dan mengawal diabetes.

- Sebuah kajian yang diterbitkan dalam American Journal of Clinical Nutrition (July 2002) membuat kesimpulan bahawa makanan ber-indeks glisemik tinggi meningkatkan risiko terkena diabetes type 2!

 

2. Mencegah kanser.

- Artikel lain dalam journal yang sama menyebut adanya korelasi antara makanan tinggi indeks glisemik dengan kenaikan risiko kanser kolorektal, kanser payudara dan mungkin juga kanser ovarium dan prostat!

- Dr.Atkins dalam New Diet Revolution menyebut hubungan antara kanser dengan indeks glisemik yang didasari oleh fakta bahawa sel kanser 'mendapat makanan dari gula'. Buku itu juga menyebut bahawa penderita kanser payudara lebih mungkin untuk selamat dan kurang mengalami kekambuhan jika tingkat insulin tubuh mereka lebih rendah.

 

3. Mencegah penyakit jantung.

- Risiko penyakit jantung meningkat selari dengan jumlah kolesterol di dalam tubuh anda. American Journal of Clinical Nutrition juga melaporkan bahawa diet rendah indeks glisemik mengurangi kolesterol jahat dan trigliserida dalam waktu sebulan.

 

4. Mengurangkan masalah obesiti.

- Makanan dengan indeks glisemik rendah akan membuat seseorang berasa kenyang dan dapat bertahan lama dari merasa lapar. Oleh sebab itu sekiranya anda mengambil ESP semasa perut kosong, ia akan menyebabkan rasa kenyang yang berpanjangan!!

 

 

Promo bulan ini:

Beli 6 canister ESP & anda akan mendapat percuma 1 canister!!

Hebat bukan??? Anda boleh share dengan ahli keluarga, kawan-kawan dan rakan sepejabat untuk menikmati harga promosi ini!!!
Teringin nak cuba tapi anda ada kekangan budget dan ingin membeli 1 canister sahaja? Hubungi saya untuk maklumat lanjut :)Email : sarenabenedict@gmail.com

Text/Whatsapp: 019-4837879

Add me on FB : Sarena SV Virgil

* This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent diseases.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

** Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila konsult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut. 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...